بسـ الله الرحمن الرحيم ـم
المارشملو
أو الملبن الأمريكي
أو القشطة
نوع من أنواع الحلوى اللذيذة
وبالصدفة إكتشفت
أن طريقة عملها بالمنزل
بمنتهى السهولة
كنت فاكرة إنه صعب
أو هيفشل لكن إكتشفت إنه سهل جداً
للأسف ما تصورتش إنه هينجح علشان كده
مش هتشوفوا من صوري إلا آخر خطوة
وباقي الصور مقصوصة من فيديوهات
وباقي الصور مقصوصة من فيديوهات
المقادير
نصف كوب ماء
نصف كوب + 2ملعقة كبيرة شراب الذرة
كوب وثلث الكوب سكر عادي
ربع ملعقة صغيرة ملح
فانيليا
__________
من 25 : 30 جم مسحوق جيلاتين
بدون نكهه
بدون نكهه
6 ملعقة كبيرة ماء
_____________
مقدار (نشا + سكر بودرة)
قالب مبطن بالفويل أو ورق الزبدة
الطريقة
ضعي مسحوق الجيلاتين على
الـ 6 ملاعق
الـ 6 ملاعق
ماء في إناء عميق
على النار ضعي شراب الذرة
( سكر الجلكوز )
( سكر الجلكوز )
والسكر والماء
مع التقليب حتى يغلي
حوالي دقيقتين
حوالي دقيقتين
أضيفي الشراب الساخن
على الجيلاتين المضاف له الماء
بالمضرب الكهربي
وأثناء الضرب أضيفي الملح
وقرب النهاية أضيفي الفانيليا
هتلاحظي إن الخليط أصبح دافئ
وله كثافة الكريم شانتي
ويتضاعف 3 مرات
ويتضاعف 3 مرات
جهزي قالب به ورقة زبدة أو فويل
إدهني زيت خفيف
لكن الأفضل رش طبقه من
خليط السكر البودرة والنشا
صبي المارشملو
ودعيه يتوزع بالقالب
رشي الوجه بالسكر والنشا
إتركيه ليبرد تماماً
وممكن تدخلي القالب داخل كيس
على رف الثلاجة ( البراد )
وبعد ان يتماسك تماماً
أخرجي المارشملو بالورق
أو إقلبيه على ورق زبدة أو فويل
ثم قصي الشرائط
غطسيها في السكر والنشا حتى لا تلتصق
وإحفظيها في إناء
محكم الغلق بالثلاجة
أو خارج الثلاجة
أو خارج الثلاجة
إن شاء الله تعجبكم الطريقة
نفذت الطريقة وهذا تطبيقي
نفذت الطريقة وهذا تطبيقي
0 التعليقات:
إرسال تعليق