Ad

الأحد، 27 مايو 2012

المارشملو ووصفة سهلة من مطبخي



بسـ  الله الرحمن الرحيم  ـم






المارشملو

أو الملبن الأمريكي

 أو القشطة
 








نوع من أنواع الحلوى اللذيذة





وبالصدفة إكتشفت

أن طريقة عملها بالمنزل

 بمنتهى السهولة

كنت فاكرة إنه صعب

أو هيفشل لكن إكتشفت إنه سهل جداً

للأسف ما تصورتش إنه هينجح علشان كده

مش هتشوفوا من صوري إلا آخر خطوة

وباقي الصور مقصوصة من فيديوهات

المقادير

نصف كوب ماء

نصف كوب + 2ملعقة كبيرة شراب الذرة

كوب وثلث الكوب سكر عادي

ربع ملعقة صغيرة ملح

فانيليا
__________

من 25 : 30 جم مسحوق جيلاتين
 بدون نكهه

6 ملعقة كبيرة ماء
_____________


مقدار (نشا + سكر بودرة)

قالب مبطن بالفويل أو ورق الزبدة


الطريقة

ضعي مسحوق الجيلاتين على

الـ 6 ملاعق

 ماء في إناء عميق

على النار ضعي شراب الذرة

( سكر الجلكوز )

 والسكر والماء

مع التقليب حتى يغلي

حوالي دقيقتين

أضيفي الشراب الساخن

على الجيلاتين المضاف له الماء

على شكل خيط وإنتِ بتضربي


 بالمضرب الكهربي

وأثناء الضرب أضيفي الملح

إستمري بالضرب حتى

يتحول من هذاا لقوام



ويغلظ القوام

 ويتحول للون الأبيض الناصع


وقرب النهاية أضيفي الفانيليا

هتلاحظي إن الخليط أصبح دافئ

وله كثافة الكريم شانتي

ويتضاعف 3 مرات

جهزي قالب به ورقة زبدة أو فويل

إدهني زيت خفيف

لكن الأفضل رش طبقه من



خليط السكر البودرة والنشا

صبي المارشملو

ودعيه يتوزع بالقالب

رشي الوجه بالسكر والنشا

إتركيه ليبرد تماماً

وممكن تدخلي القالب داخل كيس

على رف الثلاجة ( البراد )

وبعد ان يتماسك تماماً

أخرجي المارشملو بالورق

أو إقلبيه على ورق زبدة أو فويل

وإستخدمي المقص في قص شرائط منه


 ثم قصي الشرائط

قطع مكعبة


غطسيها في السكر والنشا حتى لا تلتصق

وإحفظيها في إناء

محكم الغلق بالثلاجة

أو خارج الثلاجة

إن شاء الله تعجبكم الطريقة

نفذت الطريقة وهذا تطبيقي
 









0 التعليقات:

إرسال تعليق